Fets i Imputacions

[blockquote]En l’actualitat hi ha dos processos judicials oberts arran de dues accions diferents contra el Pla Caufec.[/blockquote]

6 persones per la primera acció i 7 per la segona han estat acusades d’atemptat a l’autoritat, desordres públics i faltes de desobediència i lesions. La petició fiscal per tots dos processos puja a un total de 27 anys i 6 mesos de presó, penes multa de 600 dies (substituïbles per 11.300 €) i indemnitzacions de 5.670 €.

Aquestes peticions —a les que caldria afegir les dels advocats de la Generalitat-Mossos d’Esquadra— suposarien l’entrada a presó directa per a 6 persones i multes econòmiques per a 3 més. Ambdós judicis són penals, no de faltes, i acusen a les mateixes persones.

[lightbox link=”https://nimutsnialagabia.org/wp-content/uploads/2012/09/infografic-peticio-fiscal.jpg” group=”Infogràfic” description=”Infogràfic Peticions Fiscals” type=”image” width=”” height=””]
infografic-peticio-fiscal[/lightbox]

El fet que es demanin penes de presó en tots dos processos crea una duplicitat, és a dir, que aquestes persones que no tenien antecedents penals podrien anar a la presó perquè el primer judici crea antecedents de cara al segon.

Actualment encara no s’ha convocat la data de judici. S’han realitzat escrits d’al·legació i 8 persones ja han fet la seva primera declaració. També s’han presentat una sèrie de proves (vídeos i fotos) i testimonis que demostren la innocència dels acusats.

[accordion header=”La manifestació – 2007″ position=”first”]

La primera d’aquestes accions té lloc el 6 d’octubre del 2007 sota el lema “Aturem les màquines”. Es convoca una manifestació que acaba als terrenys afectats pel Pla Caufec en els quals començaven les primeres obres d’urbanització. La manifestació, amb més d’un miler d’assistents, té un caràcter festiu i va entrar allà on les màquines havien començat a foradar la muntanya. Mossos i locals que acompanyaven la manifestació no van identificar ni detenir a ningú.

Avui 6 persones estan acusades de delictes d’atemptat a l’autoritat, de desordres públics i faltes de desobediència.

[/accordion]

[accordion header=”El Ple de l’ajuntament – 2009″ position=”normal”]

La segona acció és el 19 de març del 2009. Es tracta d’una convocatòria de protesta davant l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat arran de l’entrada a la presó d’una persona com a conseqüència d’una pena multa de 60 € imposada per una protesta anterior contra el Pla Caufec que implicava 10 dies de presó per l’activista.

Aquell dia el ple municipal té previst debatre una moció de suport a aquesta persona i hi ha una concentració on participen uns 300 assistents. El tancament de l’accés a l’Ajuntament per part de la Policia Local provoca escenes de tensió. No obstant, de nou, tampoc es realitzen identificacions ni detencions.

6

[/accordion]

[accordion header=”Això no ens ve de nou” position=”normal”]

Al llarg d’aquests anys, fruit d’una quinzena d’accions contra el Pla Caufec, una seixantena de persones han acumulat més de 230 denúncies entre delictes o faltes imputades pels Mossos d’Esquadra, la Policia Local i expedients administratius promoguts per l’ajuntament. Cinc persones estan implicades en més d’un terç de les causes.

La primera acció de la Plataforma amb detencions va ser el 20 de novembre de 2004; aquell dia dues persones van ser detingudes i la denúncia de la repressió va marcar el caràcter de la Plataforma des dels seus inicis. A partir de llavors la crida a la solidaritat i les accions al carrer van de la mà de la denúncia de la repressió.

20n-3

L’abril del 2006 un agent de la policia local agredeix a un company durant una acció de protesta i torna a sortir el tema de la repressió. Van haver-hi moltes accions l’any 2007 i aquí van començar les denuncies, la situació va ser preocupant a l’estiu del 2008 i la Plataforma Popular contra el Pla Caufec va denunciar-la mitjançant la campanya “Ens preocupa aquesta democràcia”.

L’any 2009 les protestes denuncien l’ingrés a presó d’un veí d’Esplugues que alhora serveix per visibilitzar tota la repressió.

Descarregat el dossier (agost 2008)

[/accordion]

[accordion header=”Manual Pràctic de Dret Penal” position=”last”]

Per poder entendre el procès judicial en el que aquestes 9 persones es troben immerses, de vegades calen tenir clars uns conceptes legals de dret penal. Fruit de la necessitat de transparència que explicar aquesta situació exigeix s’ha editat un “manual” per facilitar la comprensió.

Enllaç: Manual Pràctic de Dret Penal

[/accordion]

Loading