Risc d’ingrés a presó?

La petició fiscal per tots dos processos contra les 9 persones imputades puja a un total de 27 anys i 6 mesos de presó, penes multa de 600 dies (substituïbles per 11.300 €) i indemnitzacions de 5.670 €. Aquestes peticions suposarien l’entrada a presó directa per a 6 persones i multes econòmiques per a 3 més. Ambdós judicis són penals, no de faltes, i acusen a les mateixes persones d’atemptat a l’autoritat, desordres públics i faltes de desobediència i lesions.

[blockquote]Aquestes peticions suposarien l’entrada a presó directa per a 6 persones[/blockquote]

El fet que es demanin penes de presó en tots dos processos crea una duplicitat, és a dir, que aquestes persones que no tenien antecedents penals podrien anar a la presó perquè el primer judici crea antecedents de cara al segon.

A ulls d´un jutge, allò que declara un policia parteix de la seva voluntat de dir sempre la veritat. No supeditar-se a la veritat està penat per llei. Es a dir, no només se suposa que diu la veritat, sinó que està obligat. Fet que suposa allò que diu un policia sempre pesa com a veritat en un judici.

Actualment encara no s’ha convocat la data de judici. S’han realitzat escrits d’al·legació i 8 persones ja han fet la seva primera declaració. També s’han presentat una sèrie de proves (vídeos i fotos) i testimonis que demostren la innocència dels acusats.

[accordion header=”de fet ja hi hem entrat” position=”first”]

El 27 d’abril de 2009 un veí d’Esplugues va ingressar a presó durant 10 dies per negar-se a pagar 60 euros de pena-multa per una falta de desobediència a l’autoritat fruit d’una acció contra el Pla Caufec. El membre de la Plataforma Popular contra el pla Caufec recolzava la campanya d’insubmissió a les penes-multa des de l’inici del procés judicial per l’acció en que va romandre juntament amb dos companys 3 dies penjat a 50 metres denunciant el projecte urbanístic a la muntanya de Collserola.

www.setmanaridirecta.info

www.setmanaridirecta.info

[/accordion]

[accordion header=”Els fets del 20N” position=”normal”]

El 20 de novembre de 2004 una quarantena de persones van participar en un acte informatiu davant les oficines de Sacresa (promotora del Pla Caufec) i a la tornada en tramvia els Mossos d’Esquadra van voler identificar a algunes d’elles. Les persones es van negar a identificar-se, fet que va provocar que els uniformats optessin per portar a 7 d’ells a comissaria per ser identificades. En aquest estira i arronsa entre policies i manifestants dos veïns d’Esplugues van ser detinguts per resistència, atemptat a l’autoritat i acusats de lesionar als agents. Els hi demanaven dos anys i mig i un any i mig de presó.

Al judici les contradiccions policials i una prova videogràfica van obligar al fiscal a retirar tots els càrrecs i demanar l’absolució. Era la primera vegada que la recent constituïda Plataforma Popular contra el Pla Caufec rebia un cop repressiu tan fort que va estar a l’alçada de la solidaritat mostrada per diferents entitats del poble.

[lightbox link=”https://nimutsnialagabia.org/wp-content/uploads/2012/09/20n-3.jpg” group=”Fets del 20N” description=”Pancarta demanant la llibertat de dues persones contraris al Pla Caufec el 20 de Novembre de 2004″ type=”image” width=”400″ height=”350″]

[/lightbox]

[/accordion]
[accordion header=”Manual Pràctic de Dret Penal” position=”last”]

Per poder entendre el procès judicial en el que aquestes 9 persones es troben immerses, de vegades calen tenir clars uns conceptes legals de dret penal. Fruit de la necessitat de transparència que explicar aquesta situació exigeix s’ha editat un “manual” per facilitar la comprensió.

Enllaç: Manual Pràctic de Dret Penal

[/accordion]

Loading