16/12/15 – 16D #OmplimElPle

POSTED IN Agenda, Convocatòria d'accions, General, Solidaritat, Textos 14 desembre 2015

NIMUTS 151216 omplim el pleEl 18 de març de 2009 ens vam reunir en aquesta mateixa plaça per denunciar l’imminent ingrés a presó d’un company per protestar de manera activa contra el Pla Caufec (en aquell cas per haver-se penjat durant 3 dies a les Torres Symbol en el marc de la campanya “Està tot fatal”). Aquell dia, igual que avui, denunciàvem i denunciem la mala gestió d’aquest conflicte per part de l’Ajuntament. Un Ajuntament que ha donat llum verda a la destrucció de la falda de Collserola per engrandir els beneficis especuladors de Sacresa en aquell moment, i d’algunes entitats bancàries, entre altres propietaris, actualment.

Un Ajuntament que des de l’inici s’ha negat a consultar al poble la seva opinió sobre l’aprovació d’aquest megaprojecte. Tot el contrari, ho ha intentat aprovar de la forma més silenciosa i opaca possible i ha reprimit durament a totes aquelles veus que han informat i opinat al respecte.

Les mesures repressives han anat, des del xantatge a les entitats perquè no recolzessin la plataforma contra el pla Caufec, fins a múltiples judicis en els quals normalment sempre seien les mateixes persones al banc dels acusats, malgrat que la majoria de vegades no havien estat identificats prèviament. Com va dir un policia un bon dia, “para callaros tenemos dos armas, la pistola y el bolígrafo”. Una frase que sintetitza molt bé la repressió burocràtica i econòmica que ha dut a terme l’Ajuntament des de l’inici de la lluita al carrer.

Gairebé 7 anys més tard d’aquella protesta, en la que vam entrar al ple per exposar el nostre malestar per l’imminent empresonament d’un company, avui ens trobem davant un nou judici pel qual 8 veïns se’ls demana un total de 15 anys de presó, penes multa per valor de 6.300 € i 5.050 € d’indemnització a 5 policies. 3 d’ells tenen risc real d’entrar a presó, ja que se’ls demana més de 3 anys.w_MG_5131

7 anys més tard i a les portes de la reactivació del pla Caufec (parat des de 2010), ens enfrontem a un judici que va per via penal on se’ns acusa de desobediència, desordres i atemptats a l’autoritat. Com sempre ho hem fet, assumim la desobediència i la reivindiquem com a eina de lluita. Per això, avui hem pres el carrer sense demanar permís malgrat que amb la nova llei mordassa això podria implicar entre 600 i 30.000 euros de multa per desordres. Les seves lleis no ens deixaran muts i seguirem desobeint-les sempre que atemptin contra la dignitat i els drets col·lectius. Ara bé, considerem inassumibles les imputacions per atemptat a l’autoritat, ja que la lluita contra el Pla Caufec sempre ha estat des de la desobediència civil no violenta.

Si avui estem aquí, és per a remarcar la lectura política d’aquest judici. Per assenyalar els culpables d’aquesta mala gestió del conflicte que avui, sigui dit de passada, segueixen venent el poble al millor postor.

Des de Ni Muts Ni A La Gàbia denunciem l’evident finalitat repressiva d’aquest judici que casualment (o no) coincideix amb la imminent reactivació del Pla Caufec. Sembla que encara no han entès que davant la seva repressió nosaltres teixim solidaritat, i que tal com es va demostrar en l’anterior judici, no tan sols no ens van callar sinó que ens vam fer més fortes.

Algunes hem tingut la desgràcia de créixer en un poble en el que la majoria absolutista del PSC ha imposat la dictadura del totxo i el caciquisme, i alhora, la sort de viure una oposició al carrer crítica, activa i compromesa. Una oposició que ens ha permès entendre amb nitidesa la diferència entre legalitat i legitimitat. I és des del convenciment que la nostra lluita és totalment legítima que seguirem defensant la dignitat col·lectiva, desobeint, sempre que calgui, les seves lleis.

Gràcies a totes per ser-hi! No ens quedarem ni muts ni a la gàbia!

16 desembre 2015

Loading