Can Masdeu amb les encausades per lluitar contra el Caufec

POSTED IN Solidaritat, Textos 21 octubre 2014

A sis dies de que comenci el primer dels dos judicis que està previst celebrar contra nou persones per haver-se oposat activament al Pla Caufec, des de Can Masdeu manifestem que:

20141021_134204

  • aquestes nou persones són les nostres companyes, amigues i germanes de lluita.

  • en els darrers deu anys hem participat amb elles en moltes manifestacions i accions de desobediència civil activa no-violenta, sobretot en el marc de la lluita en defensa de Collserola, i incloent les dues per les que ara volen jutjar les nostres companyes.

  • reivindiquem la legitimitat d’aquest tipus d’accions. La desobediència civil activa no-violenta és una estratègia de lluita legítima i necessària per defensar la natura i els interessos de la majoria, i per aturar els projectes destructius que impulsen els poderosos per seguir enriquint-se a qualsevol preu, com en el cas del Pla Caufec.

  • els càrrecs que se’ls imputen són falsos, i les penes de presó i les indemnitzacions que els demanen són absolutament absurdes i desproporcionades. Aquestes només responen a l’intent dels estaments de poder d’atemorir, silenciar i dividir la dissidència. Han de saber que no ho aconseguiran, com ho estant demostrant cadascun dels innumerables actes de solidaritat que milers de persones estem protagonitzant en les últimes setmanes arreu del territori.

  • en realitat, aquest i d’altres casos repressius demostren que qui té por són les elits que ens malgovernen. Vivim un moment històric en el que sectors cada cop més amplis de la població treballen per transformar d’arrel el sistema socioeconòmic dominant des d’una perspectiva emancipatòria. En aquest context, l’elit política i econòmica reprimeix les expressions més decidides de dissidència en un intent desesperat de que l’exemple no s’estengui. Han de saber, però, que tampoc en aquest cas ho aconseguiran, com ho demostra el fet que ens els últims deu anys les lluites que inclouen la desobediència civil activa no-violenta dins el seu repertori d’accions no han parat de créixer i estendre’s pel territori.

  • compartim amb les companyes encausades no només la determinació d’oposar-nos a projectes absurds i destructius com el Pla Caufec, sinó també la d’impulsar formes alternatives de viure i d’habitar el territori basades en els principis de l’Agroecologia i la Sobirania Alimentària.

  • durant tots aquests anys, nosaltres ens hem emmirallat i inspirat en la lluita contra el Pla Caufec a l’hora de defensar la Vall de Can Masdeu i de donar forma als projectes socials i comunitaris que impulsem al sector nord-oriental de la Serra de Collserola.

20141021_134252

  • la lluita contra el Pla Caufec, que és també la nostra, s’emmarca en una lluita més àmplia que els moviments socials catalans duem dècades impulsant contra totes les formes d’opressió i d’injustícia, i per rememorar i popularitzar formes de viure, de relacionar-nos, de fer política, de (re)crear cultura i de (re)construir el territori alternatives a les lògiques absolutistes del negoci privat i la tutela institucional.

  • lluites com les que duen a terme les nostres companyes contra el Pla Caufec ens són imprescindibles per experimentar i demostrar que els nostres barris i pobles són quelcom més que una gran botiga, una atracció turística, un parc temàtic, un gran casino o una reserva de sòl per urbanitzar. Ens són imprescindibles per experimentar i donar a conèixer la potència de les experiències col·lectives que es basen en l’autogestió, l’autorganització, l’horitzontalitat i la recuperació del control popular sobre les nostres vides i els béns comuns.

Per tots aquests motius i molts altres que seria massa llarg llistar, exigim que es retirin immediatament tots els càrrecs contra les nou persones que estant encausades per lluitar contra el Pla Caufec.

Ni Pla Caufec, ni repressió, no permetrem que foteu les nostres companyes a la presó!!

No ens quedarem ni muts ni a la gàbia!!

Loading