En defensa dels activistes que van fer front a la màfia del Pla Caufec

POSTED IN Solidaritat, Textos 27 octubre 2014

Text de Jordi Martí Font

Comença el judici a sis persones de les que es van oposar al Pla Caufec el 2007. Us recomano que en seguiu tota la informació a https://nimutsnialagabia.org/ . Comença el judici i dos policies admeten que disposaven d’un fitxer amb els opositors a aquest pla especulatiu urbanístic. Ho admeten i es queden tan amples. És clar que no el van trobar a Internet buscant al Google o a qualsevol altra pàgina de cerques aquest arxiu, sinó que el van crear ells o altres en hores de feina, com a feina encomanada.

Què contenia aquest arxiu (una pràctica que tot i que policial està expressament prohibida per la Llei)? Els noms, cognoms i mobilitzacions en què havia participat el “sospitós”? O bé la filiació ideològica? Fos el que fos, el fitxer deixa clar la dedicació policial a aturar les protestes dels que s’oposaven a aquesta “Porta de Barcelona” que havia de fer més rics del que eren gent com la família Sanahuja. Per sort, la bombolla immobiliària, que anava petant aquí sí i allà també, es va emportar els principals responsables d’aquest projecte, com l’empresa Sacresa que havia de fer les obres i va petar amb ella. Els veïns, inclosos els que ara es jutgen, van aconseguir entorpir el començament de les obrers el temps suficient perquè no es poguessin tirar endavant i el tsunami de la crisi s’emportà els “empresaris” per a qui treballava la policia identificant opositors als seus plans especulatius.

Perquè en el judici als sis activistes que ara té lloc a Barcelona es jutja també aquesta connivència entre la violència legal de l’estat i la violència de classe dels poderosos que quan els convé tenen les porres davant seu per obrir pas entre les persones que no busquen enriquir-se sinó només, i no és poc, una vida en què els diners no ho manin tot i, per tant, no ho malmetin tot. Tan senzill com això. On és el llistat dels empresaris malmetedors de territori i de vides humanes investigat per la policia per defensar la societat? On és el llistat dels especuladors que construïen cases innecessàries per a la societat amb l’únic objectiu d’enriquir-se? On són els “empresaris perillosos” llistats pels Mossos? No cal que barrunteu ni busqueu massa perquè és ben clar que no són enlloc. Acció policial de classe en podem dir?…

Mentrestant, els activistes defensors de la vida i de la natura són jutjats per una acció pacífica i divertida, desobedient no-violenta, amb una demanda fiscal de 27 anys de presó i 600 dies de pena multa i l’equivalent en euros, que pugen a 9.940, a banda d’indemnitzar Sacresa amb 5.670 euros més. Per això reben tota la meva solidaritat des d’aquí i des d’on faci falta i jo pugui, perquè van fer front a la màfia i avui la màfia, a través dels aparells de l’Estat, els vol fer pagar la seva gosadia desobedient, la que no es va plegar a les imposicions dels que als ulls només hi tenen euros, euros i mes euros.

Loading