Judici per a vuit opositores al pla Caufec que van irrompre al plenari d’Esplugues l’any 2009

POSTED IN Actualitat Judicial, General | TAGS : 18 novembre 2015

Joan Prat / DIRECTA / 18-11-2015

Les encausades han estat citades al jutjat el 18 de gener per uns fets denunciats per la policia local fa sis anys, quan una concentració veïnal contrària al projecte urbanístic del pla Caufec-Porta Barcelona va irrompre al ple de l’Ajuntament

Durant les setmanes prèvies al primer judici vinculat a l’oposició al pla Caufec, l’octubre de l’any passat, va tenir lloc una de les manifestacions més massives que es recorden a Esplugues
FOTO: Anna Celma

A principis d’aquest mes, una notificació emesa pel jutjat penal número 11 de Barcelona va arribar a Esplugues de Llobregat. La comunicació citava vuit veïnes a judici per uns fets denunciats per la policia local el març de 2009 durant una concentració contrària al pla Caufec-Porta Barcelona. En el transcurs d’aquella protesta, 300 persones van entrar al ple municipal de l’Ajuntament d’Esplugues i la policia local va intentar impedir-ho. El judici s’ha convocat el 18 i el 19 de gener de l’any que ve.

El 18 de març de 2009, després de dos anys carregats d’accions de desobediència civil no violenta de les opositores al projecte urbanístic del pla Caufec-Porta Barcelona i de diverses sancions administratives imposades contra elles per part de l’Ajuntament d’Esplugues i el cos de Mossos d’Esquadra, el veïnat contrari al pla va convocar una concentració, coincidint amb un ple municipal. La concentració va comptar amb la participació de més de 300 persones, que també protestaven contra les penes multa que havien rebut prèviament algunes activistes i contra l’empresonament d’un dels opositors per negar-se a pagar les penes multa. En un moment de la concentració, les manifestants van voler entrar a les dependències municipals per portar la seva protesta al ple. La policia local va intentar impedir-ho i es van viure alguns moments de tensió.

Tot i que, al ple municipal, hi van entrar 300 persones, l’Ajuntament només en va denunciar vuit. Entre aquestes vuit persones, hi ha cinc activistes que ja van ser jutjats l’octubre de 2014 arran de la denúncia interposada per la policia autonòmica pels fets ocorreguts durant una manifestació de protesta contra l’inici de les obres, uns anys abans, quan prop de 1.500 persones van ocupar el recinte. Durant aquella manifestació, es van viure moments de tensió amb agents de les ARRO dels Mossos d’Esquadra, comandats pel sotsinspector Jordi Arasa. Finalment, totes les persones processades en aquell judici van ser absoltes.

>LLEGIR NOTÍCIA SENCERA >>>

Loading