La FAVBaix demana l’absolució dels nous activistes imputats per a defensar Collserola del Pla Caufec

POSTED IN Solidaritat, Textos 16 octubre 2014

logo favbaixLa Federació Comarcal d’Associacions Veïnals del Baix Llobregat (FAVBaix) que aglutina a 77 entitats veïnals d’aquesta comarca, demana que el Departament de Governació i la Fiscalia aturin els processos penals contra els nou veïns d’Esplugues imputats per haver participat a manifestacions de rebuig contra el Pla Porta de Barcelona- anteriorment conegut com a Caufec – els dies de 7 de novembre de 2007 i 18 de març de  2009.

 

Cal assenyalar que la demanda fiscal suma  27 anys de presó, 600 dies de pena-multa o l’equivalent a 9.940 euros, i a 5.670 euros d’indemnització que recauen sobre en Jofre, en Jose, l’Arnau, l’Oriol, en Joan i en Miguel Ángel, per participar a la manifestació el 6 d’octubre de 2007 sota el lema «Aturem les màquines».

 

En aquests 20 anys d’oposició popular al  Pla Caufec han estat múltiples les entitats, els actes, les accions i les persones que han participat per a denunciar novament una operació especulativa en detriment de l’interès comú.

 

Davant d’aquest nou intent de criminalitzar la protesta i l’activisme social que es concretarà en el judici que tindrà lloc  a la Ciutat de la Justícia els dies 27, 28 i 29 d’octubre,  en el qual el president de l’entitat, Julián Carrasco, anirà a fer recolzament als encausats.

 

A més, la FAVBaix fa una crida a les AV de la comarca a solidaritzar-se amb els nou veïns imputats, i a unir-se a la manifestació que tindrà lloc el proper 18 d’octubre a Esplugues, així com a personar-se a la Ciutat de la Justícia com a acte simbòlic de recolzament als activistes.

 

Per més informació: Comunicació FAVBaix: 653 79 43 50

Loading