Ni Muts a change.org

POSTED IN General, Solidaritat, Textos 9 octubre 2014

[blockquote]Que es retirin les acusacions contra els nou veïns d’Esplugues imputats per defensar Collserola i protestar contra el Pla Caufec.[/blockquote]

Change.org_Logo

Enllaç a Change.org

Ajuda’ns a evitar que sis persones que han lluitat per defensar la Serra de Collserola i denunciat l’especulació urbanística (Pla Caufec) vagin a la presó, i que s’arxivi el cas contra tres més. Perquè l’únic “delicte” que han comès ha estat el de manifestar-se, concentrar-se i protestar contra un projecte que consideraven perjudicial per a Esplugues, i per a la natura.

Perquè han traslladat la veu de protesta de moltes persones als nostres carrers, a les nostres associacions, a les nostres institucions, generant un debat públic que sovint no existeix; i això té un valor incalculable per a la transparència i també per a la democracia, fent-la més participativa i crítica.

Aquestes persones, veïns responsables i compromesos, implicats en el nostre teixit associatiu, en la lluita per la justícia i la pau social, han estat acusades d’atemptat a l’autoritat, desordres públics i faltes de desobediència i lesions. Més informació

Els fets van succeir el 6 d’octubre de 2007 (manifestació festiva contra el Pla Caufec. Veure vídeo) i el 18 de març de 2009 (concentració davant l’Ajuntament d’Esplugues). Segons Anaïs Franquesa (advocada dels encausats), d’entre els centenars de persones congregades s’ha acusat a “les més visibles, les que surten sempre parlant a la premsa, i per aquest motiu han estat criminalitzades. La persecució soferta es veu clarament als atestats”. I continua, afirmant que “el risc real de presó no és per uns suposats aldarulls o desordres, sinó per sortir al carrer a manifestar-se: el que es persegueix és la dissidència”.

Enllaç a Change.org

 

Loading