Indignació ecologista per encausats d’Esplugues

POSTED IN Solidaritat, Textos 16 octubre 2014

Ecologistes de Catalunya, Plataforma cívica per a la defensa de Collserola i CONFAVC

[blockquote]MANIFESTEM LA NOSTRA INDIGNACIÓ PELS PROCESSOS PENALS INICIATS PELS MOSSOS D’ESQUADRA I PER LA GUÀRDIA URBANA DE L’AJUNTAMENT D’ESPLUGUES DE LLOBREGAT CONTRA NOU PERSONES ENCAUSADES PER DEFENSAR COLLSEROLA DE L’AMENAÇA DEL PLA ESPECULADOR PORTA DE BARCELONA (ANTIC PLA CAUFEC).[/blockquote]

capsalera

Encara no s’ha aprovat definitivament la Llei per a la Protecció de la Seguretat Ciutadana, coneguda per “Llei mordassa”, però ja tenim una bona demostració del que volen imposar institucions al servei dels interessos especuladors: acovardir els dissidents i deixar fora de la llei el dret democràtic a la protesta, i a les accions de resistència pacífica contra el desenvolupament de projectes urbanístics forassenyats.

Aquells que promouen els projectes urbanístics especuladors que destrueixen Collserola i molts espais naturals, aquells que sovint ho fan en mig de teranyines de corrupció, aquelles institucions implicades en l’impuls de bombolles immobiliàries que tant de mal han ocasionat a la societat, … són al darrera, per acció o per omissió, d’aquest insensat procés judicial obert contra nou veïns d’Esplugues triats a dit entre els que s’oposaven en aquest gran despropòsit urbanístic a la falda de Collserola, que malauradament s’està reactivant a instàncies de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat.

La demanda fiscal total és de 27 anys de presó, 600 dies de pena-multa o l’equivalent a 9.940 euros , i a 5.670 euros d’indemnització que recauen sobre els 9 encausats. Ara sis d’ells, en Jofre, en Jose, l’Arnau, l’Oriol, en Joan i en Miguel Ángel, seran jutjats per participar a una manifestació el 6 d’octubre de 2007 sota el lema «Aturem les màquines» , que protestava contra el projecte urbanístic Pla Caufec. El judici es durà a terme a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, els dies 27, 28 i 29 d’octubre.

Com a entitats que massa sovint ens hem d’enfrontar a les decisions polítiques que avantposen els interessos privats a la conservació dels espais naturals, mitjançant recursos legals; alhora que intentem informar i conscienciar la població del que sovint les administracions amaguen (no sotmeten-ho a processos participatius), estem indignats de tanta criminalització per exercir el legítim DRET A LA PROTESTA. S’està intentant castigar “legalment” alguns dels activistes que de manera oberta i visible s’han implicat i visibilitzat a les manifestacions, després de 20 anys d’oposició popular al projecte urbanístic Pla Caufec, mitjançant nombrosos activitats, assemblees i accions denunciant l’especulació urbanística.

Davant d’aquest indignant panorama democràtic, esperem que es faci justícia i s’absolgui els nou veïns d’Esplugues que seran jutjats en breu, en dos judicis penals que podrien suposar l’ingrés a la presó per a sis d’ells. Nou persones estan acusades de desordres públics, atemptats a l’autoritat i desobediència greu per participar d’una manifestació que va aplegar més de 1.000 persones i d’una concentració a l’ajuntament de 300 on no es van produir incidents. Però posteriorment, nou persones triades a dit, d’entre tots els activistes perfectament coneguts per les autoritats i per la població d’Esplugues, s’enfronten a demandes de … fins a cinc anys i mig de presó ! Les acusacions són arbitràries i desproporcionades i és per això que demanem la lliure ABSOLUCIÓ de les nou persones imputades.

Demanem a l’Ajuntament d’Esplugues i al Departament d’Interior de la Generalitat (mossos d’esquadra) que pactin una solució real al conflicte.

Mentrestant, ens afegim a la convocatòria de la manifestació i resta d’activitats en suport dels encausats i del dret a la protesta que es faran el proper dissabte 18 d’octubre a Esplugues de Llobregat.

Descarrega la Nota de Premsa

Loading