Per l’Horta se solidaritza i dóna total suport als defensors de Collserola contra el Pla Caufec

POSTED IN Solidaritat, Textos 3 novembre 2014

Des de Per l’Horta, plataforma en defensa de l’horta valenciana, volem fer arribar la nostra total solidaritat i absoluta tendresa amb els activistes encausats per defensar el patrimoni natural de Collserola (Barcelona) contra el tsunami especulador i cimentador anomenat Pla Caufec.

Els propers 27, 28 i 29 d’octubre sis persones s’enfrontaran en un judici a una petició fiscal de 27 anys de presó per tractar de frenar un pla urbanístic extremadament agressiu amb el Parc Natural de Collserola mitjançant eines de desobediència civil, com ara penjar-se d’edificis o entrar simbòlicament a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, municipi on havia de desenvolupar-se el pla.

Finalment, el Pla Caufec mai va arribar a executar-se, no sols per la intensa i massiva oposició veïnal, sinó també pel propi destrellat del projecte, del tot insostenible, no sols ambientalment, sinó també econòmica. Al final, tal com veníem anunciant des de feia anys moviments socials i acadèmics, la fugida endavant de la urbanització salvatge i la construcció descontrolada no suposava un model econòmic i social productiu i beneficiós a mitjà i llarg termini.

Des de Per l’Horta trobem una total aberració aquestes peticions fiscals per defensar un patrimoni que és de tota la ciutadania i volem, també, defensar l’opció de la desobediència civil, única ferramenta de la població en moments de fallida generalitzada de les institucions polítiques, judicials i de control. El fet que cap dels responsables de l’ensorrament econòmic estiga a la presó, mentre encara es pretén tancar la gent que ho va denunciar a temps, és una mostra més d’aquesta fallida que ens deixa com a única opció l’organització ciutadana i la protesta –inclosa la desobediència civil- per tal de defensar el nostre patrimoni natural i els dels nostres fills i filles, així com un model econòmic sostenible amb el medi ambient i al servei del benestar del conjunt de la població.

València (L’Horta), 22 d’octubre de 2014

penjat a l’horta.info

Loading