No som (tan) innocents

POSTED IN Actualitat Judicial, General, Solidaritat, Vídeos 28 desembre 2015

#NoSomInnocents

Evidentment, la notícia Els activistes perseguits per defensar Collserola demanden el PSC d’Esplugues per danys i perjudicis era falsa. Ni Muts Ni a la Gàbia no pretén interposar cap demanda contra el PSC per danys i perjudicis malgrat afirmar que el govern local ha promogut la repressió policial i judicial d’aquest conflicte polític.

Aprofiten el 28 de desembre per publicar un vídeo on declaren que no són innocents de desobeir l’autoritat, de lluitar contra l’especulació o de protestar contra la injustícia.

El col·lectiu de suport als veïns d’Esplugues perseguits per defensar Collserola del pla Caufec insisteix que les associacions veïnals han buscat des de 1991 tota mena de diàleg amb l’Ajuntament per tal de negociar el planejament urbanístic als barris de Can Vidalet i Finestrelles i s’han trobat un mur.

En la mateixa línia, els veïns citats a judici acusats d’atemptat contra l’autoritat i desordres públics van iniciar un procés de mediació a través del Departament de Justícia que la Policia Local va rebutjar. Fa 15 dies els encausats havien proposat a Fiscalia acceptar els delictes de desordres públics si es retiraven els d’atemptat contra l’autoritat i les indemnitzacions per lesions a cinc policies locals. Fiscalia hi estava d’acord però els agents segueixen reclamant per les suposades lesions produïdes el març de 2009.

Així doncs els dies 18 i 19 de gener de 2016 els 8 veïns d’Esplugues acusats de 9 delictes d’atemptat contra l’autoritat i desordres públics així com de 8 faltes de lesions i contra l’ordre públic seuran de nou a la banqueta dels acusats. Cinc d’ells són els mateixos que ja van ser absolts l’any passat dels mateixos càrrecs per una manifestació de 2007. Els opositors al pla Caufec s’enfronten a un total de 15 anys de presó, penes-multa per valor de 6.300 euros (o bé, 11 mesos i 20 dies de presó) i 5.050 euros d’indemnització a 5 policies locals.

 

::::::::::::::

Més de 70 persones es presentaran avui 28 de desembre als jutjats d’Esplugues de Llobregat per demandar al PSC local per danys i perjudicis. Es tracta de veïns del municipi baixllobregatí i activistes solidàries que entre els anys 2004 i 2009 van ser sancionades i denunciades per la seva implicació en la lluita veïnal contra el projecte urbanístic pla Caufec. Entre elles hi seran els espluguins que l’any passat van ser absolts d’atemptar contra l’autoritat i de desordres públics i que els dies 18 i 19 de gener de 2016 està previst que tornin a ser jutjats acusats dels mateixos càrrecs per una altra protesta del 2009.

Activistes i familiars presentaran demà una demanda per danys i perjudicis «pels anys robats a causa de la lluita contra un projecte il·legal i irracional» i els diferents processos repressius que han patit per fer ús del dret de protestar de manera no violenta. La demanda pot ascendir als 159.000 euros on també cal incloure la quantitat de 7.255 euros en cadenes, cordes i ciment per accions de desobediència civil així com cartells, adhesius i altres elements de propaganda que la Brigada Municipal ha arrencat per ordre del govern local a les hores de ser col·locats.

La demanda recau sobre l’agrupació local del PSC doncs els veïns i activistes no volen que les previsibles indemnitzacions recaiguin en cap cas sobre les arques públiques i que el poble hagi de pagar i sí, en canvi, «sobre el partit que governa de manera absolutista» el municipi baixllobregatí des de fa 30 anys. Segons Marina H., una de les demandants, «el 2009 l’agrupació local del PSC ens va titllar de feixistes i violents i nosaltres només hem volgut defensar la natura de Collserola dels interessos especulatius i urbanístics; aquestes desqualificacions ens han afectat a la feina o als estudis». Una dotzena de veïns afegirà a la causa que certes tensions familiars se’n deriven de la rigidesa del govern local i la seva manca de diàleg: «Alguns dinars de Nadal eren una veritable tortura, sobretot si a la família hi havia algun votant del PSC», afegeix Marc T.

El col·lectiu ‘Ni Muts ni a la Gàbia’ s’ha posat en contacte amb el grup immobiliari belga Equilis que pretén adquirir part del pla Caufec per edificar un centre comercial. Les converses avançades indiquen que Equilis finançaria les costes processals d’aquesta demanda a canvi del compromís del col·lectiu veïnal de no fer cap acció en contra de les futures obres durant un període de dos anys.
Proper judici, ‘Ni Muts ni a la Gàbia’
Aquesta demanda no impedeix que 8 veïns estiguin citats a judici els dies 18 i 19 de gener de 2016 per part del Jutjat Penal número 11 de Barcelona acusats per la Fiscalia de 9 delictes d’atemptat contra l’autoritat i desordres públics així com de 8 faltes de lesions i contra l’ordre públic. Total: 15 anys de presó, penes-multa per valor de 6.300 euros (o bé, 11 mesos i 20 dies de presó) i 5.050 euros d’indemnització a 5 policies locals.
El col·lectiu de suport antirrepressiu ha convocat una manifestació el dia 16 de gener així com concentracions a la ‘Ciutat de la Justícia’ els dos dies de judici. Miquel Àngel Escobar, extinent d’alcalde a Esplugues pel PSC i candidat frustrat a senador per CDC, dóna suport a la campanya antirrepressiva: «El PSC em va vetar ser alcalde d’Esplugues pel meu suport al moviment veïnal del poble. Jo volia fer del Senat una plataforma des d’on retornar tot el que m’ha aportat políticament la lluita contra el pla Caufec». Carme Chacón, ex ministra de Defensa i també exregidora a Esplugues, declara: «La no-violència sempre ha sigut la meva línia política així com la lluita contra els abusos immobiliaris ha estat el pal de paller del PSC al Baix Llobregat i, en concret, d’Esplugues».

1 COMMENTARI

  1. […] la notícia Els activistes perseguits per defensar Collserola demanden el PSC d’Esplugues per danys i perj… era falsa. Ni Muts Ni a la Gàbia no pretén interposar cap demanda contra el PSC per danys i […]

Loading