Solidaritat de La Ciutat Invisible

POSTED IN Solidaritat, Textos 17 octubre 2014

Els propers 27,28 i 29 d’octubre tindrà lloc el judici contra 6 companys d’Esplugues de Llobregat, el primer dels actes pels quals fins a 9 veïnes de la població afronten penes de presó per les protestes contra el Pla Caufec.

Nimuts_01Els fets que es jutgen, la participació a una multitudinària manifestació que el 2007 entrà a les obres d’aquest Pla que pretén lliurar un dels darrers accessos verds a Collserola a l’especulació. Les persones jutjades, companys compromesos amb la defensa del territori, amb una lluita que durant més de vint anys ha denunciat la connivència de l’ajuntament, dels seus successius equips i alcaldes, i la Generalitat per urbanitzar un dels darrers pulmons de l’àrea metropolitana. I fer-ho planificant vivendes de luxe. Veïnes identificades a dit amb posterioritat de la manifestació, significades pel seu compromís i constància.

Una vegada més, res de nou sota el sol: repressió contra les veus dissidents, violència contra la desobediència civil, maquinària judicial i punitiva contra la lluita política, coacció i amenaça contra la voluntat de fer les coses d’una altra manera. Un ajuntament que no escolta al seu poble i que denuncia la irrupció del veïnat en un ple municipal; uns cossos de seguretat que atonyinen, des de la seva més que demostrada impunitat, a famílies senceres en una manifestació pacífica i que després pretenen portar a participants a la presó per anar en bicicleta, disfressat de pallasso, o portar pistoles d’aigua.

No han entès encara que mai no ens podran fer callar, que el compromís amb els nostres barris i pobles és amb el territori i la gent, i contra els poders que els pretenen performar segons els seus interessos i contra aquells que revesteixen aquest immens muntatge de legalitat. Que el suport mutu, l’autoorganització i l’autodefensa, així com la solidaritat i la voluntat d’intervenir sobre el nostre entorn, són les eines de les que ens valem, i hi són per tot. No volen entendre, des de la seguretat dels seus càrrecs o els seus uniformes, que no es pot afrontar la voluntat popular amb repressió i presó.

Som moltes les que treballem als nostres barris i pobles per confrontar el sistema dominant i els seus impactes socials, polítics, econòmics, territorials o ambientals, sigui mitjançant la desobediència o bastint alternatives i realitats, sempre posant en el centre a les persones i al territori. Als barris i pobles d’arreu, des de moltes trinxeres diferents.

Som totes aquestes les que els propers 27,28 i 29 d’octubre estem citats a judici. Unes dins la sala del gran teatre judicial; la resta, uns metres més enllà. Per dir-los que exigim la retirada de tots els càrrecs per part dels Mossos d’Esquadra, però també de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat.

Mentre Millet, Montull, els Pujol, els Sanahuja, els directors de les entitats financeres, els milers de corruptes de despatx – alguns d’ells, col·laboradors necessaris del Pla Caufec- passegen pels nostres carrers, el poder pretén empresonar a les veus dissidents.

Totes estem citades a dir no una vegada més, a cridar ben alt que no estem disposades a tolerar la persecució política i policial contra aquelles que es comprometen amb la transformació i la denúncia social.

Que no ens quedarem ni muts, ni a la gàbia.

Loading